Frederiksberg Psykoterapi

Dipl. psykoterapeut (MPF), aut. fysioterapeut, kropsterapeut, supervisor

v/ Suzanne Jacobsen

Gl. Kongevej 43, 2.th, København. V Tlf. 6076 5540

Individuel terapi

Hvem er du? Hvad vil du? Hvad kan du? Hvad gør du? Hvad får du?

 

Livsglæde og trivsel hænger sammen med, at du ved:

 

  • Hvem du er?
  • Hvad du har brug for?
  • Hvordan du skal få det?

 

Men det er lige netop det, der kan være svært at vide, når du har det skidt!

 

Det gør det heller ikke nemmere, at det i vores samfund ikke er særlig accepteret at have det skidt. Du skal helst være stærk og selv kunne klare enhver svær situation og ethvert problem - og du skal heller ikke være for lang tid om det. Du skal også være unik og sørge for virkelig at få noget ud af dit liv - hele tiden!

 

Det er høje krav at stille til mennesker. Det hører med til at være menneske, at tingene går op og ned. Alle møder modgang og problemer mange gange i livet. At kunne acceptere: ”ja, lige nu har jeg det svært, og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre”, er det er det første skridt til at få det bedre. Men ofte tillader vi ikke os selv at have det skidt. Vi skælder måske ovenikøbet os selv for at have det svært, eller vi distancerer os ved f.eks. at arbejde for meget, ved at spise, drikke eller ryge for meget eller ved at tage nogle opkvikkende eller beroligende piller. Gør du det, går du glip af muligheden for at lære dig selv bedre at kende. Du kommer til at sidde fast, og du får ikke taget ansvar for dig selv og dit liv.

 

Ondt i sindet? Ondt i kroppen? Ondt i sjælen? - Hvordan håndterer du det?

 

Lytter du til, hvad din krop, din hjerne og dit hjerte fortæller dig?

 

Handler du efter det ?

 

Du ved givet en masse om det gode liv og sund livsførelse. Ved du også, hvorfor du ikke altid gør alt det, du udmærket ved er rigtig godt for dig?

 

Du gør, hvad du har lært, men du kan, hvad du vil!

I terapien arbejder du med din måde at være dig på. Hvad gør du? Hvad fører det med sig? Hvad kan du ellers gøre?.

 

Gennem mit professionelle medspil og modspil, lærer du dig selv og dine muligheder bedre at kende. Du finder ud af, hvordan du styrker dig selv – og hvordan du hæmmer dig selv. Du får hjælp til at opdage nye sider af dig selv – også sider, du har lært at være ”blind for”. Du får træning i at se på dit liv fra andre vinkler. Du gør op med dine gamle mønstre, og du lærer nye måder at fungere på. Du lærer at tage ansvar for dig selv. Således kan du ændre dit liv i den retning, du ønsker.

 

Jeg tror på

 

  • At du selv indeholder svarene på dine spørgsmål og problemer - min opgave er at hjælpe dig at finde dem
  • At du som menneske er en helhed. Du er både krop, følelser og tanker, og måske har du også en spirituel tilgang til livet
  • At du som menneske må forholde dig til dine eksistentielle grundvilkår, som er frihed, isolation, meningsløshed og død - en konstant udfordring!

 

Du må tage ansvar for, hvordan du vælger at leve dit liv. Du må vide, at dine valg får konsekvenser. Det er en konstant mulighed for personlig udvikling

 

Kontakten med virkeligheden: det, der er / det, du oplever, giver fodfæste og fornemmelse for livets mening og retning. Først når du er, den du er, kan du ændre dig. Du kan ikke ændre det, du ikke accepterer!

 

Nøgleordene for personlig udvikling / terapi er:

 

Kontakt: Hvordan er det at være dig? Krop? Tanker? Følelser?

Accept: af hvordan du har det lige nu

Respekt: for dig selv som grundlag for din respekt for andre

Ansvar: Kun du er ansvarlig for dig. Hvornår tager du ansvar? Hvornår tager du ikke ansvar?

 

Frederiksberg Psykoterapi v/ Suzanne Jacobsen