Frederiksberg Psykoterapi

Dipl. psykoterapeut (MPF), aut. fysioterapeut, kropsterapeut, supervisor

v/ Suzanne Jacobsen

Gl. Kongevej 43, 2.th, København. V Tlf. 6076 5540

Parterapi

Trænger kærlighedens blomst til gødning? Hvad er dit ansvar? Hvad er ikke dit ansvar?

I alle forhold opleves utilfredshed og kriser. Ofte er det netop det hos din partner, du forelskede dig i, der nu irriterer dig. Forelskelse gør blind, men forelskelse kan udvikle sig til kærlighed. Når du er forelsket, oplever du hverken dig selv eller din partner, som dem I virkelig er. Du oplever et fantasibillede, f.eks. ridderen på den hvide hest eller prinsessen.

 

Den bedste forudsætning for et vellykket parforhold er, at du kan lide dig selv på godt og ondt, som den, du er. Dette er forudsætningen for, at du kan elske, acceptere og respektere din partner for den han / hun er. Ofte er det de automatiserede måder at kommunikere på, som du har med i din bagage, der gør, at I går fejl af hinanden. Du får ikke udtrykt, hvordan du har det, og hvad du har brug for på en ordentlig måde, så din partner kan opfatte og forstå det. Du hører eller opfatter heller ikke, hvad din partner udtrykker, hvad din partner har brug for.

 

Og vise versa! Og ingen af jer fatter, hvad der går galt, og hvorfor det sker igen og igen?

 

Parterapi kan hjælpe jer ud af fastlåste mønstre, hjælpe jer til bedre at kunne forstå, acceptere og respektere jer selv og hinanden. Parterapi kan lære jer at give klare meldinger, sige ja og nej og tage hver jeres del af ansvaret for forholdet.

 

Herigennem kan I udvikle jer sammen og opleve al den glæde og tilfredsstillelse, der kan ligge i at være 2 forskellige mennesker, som i respektfuld kærlighed er et par. Eller I kan få afklaret, at der måske ikke er grundlag for at fortsætte forholdet, således at I kan skilles i enighed og respekt.

 

Har I børn, er I jo jeres børns vigtigste rollemodeller. Jeres børn kan lære af jer, hvordan man med selvfølelse og selvrespekt kan være mor / far, kvinde / mand. De lærer (på godt og ondt) af den måde, du er dig på. De lærer af jeres måde at vise glæde, sorg, vrede og angst på, og de lærer af Jeres måde at håndtere problemer og løse konflikter på.

 

Frederiksberg Psykoterapi v/ Suzanne Jacobsen