Frederiksberg Psykoterapi

Dipl. psykoterapeut (MPF), aut. fysioterapeut, kropsterapeut, supervisor

v/ Suzanne Jacobsen

Gl. Kongevej 43, 2.th, København. V Tlf. 6076 5540

Om mig

Hvem er jeg?

 

 • Født 1950
 • Privatpraktiserende psykoterapeut siden 2001
 • Klinisk underviser i fysioterapi siden 1980
 • 30 års erfaring som fysioterapeut

 

”I mit liv er alle regnbuens farver, alle årstider og vejrlig, alle følelser af

glæde og sorg, vrede og kærlighed, alle mennesker og alt menneskeligt

budt op til dans. I mit liv er der liv!”

 

Personlig baggrund

Jeg lever i kernefamilie og er mor til 3 børn født i 1985, 1987 og 1988.

 

Født i 1950 voksede jeg op med de normer for opdragelse og værdier, der herskede dengang.

F.eks: "Børn skal ses, men ikke høres” - ”ro, renlighed og regelmæssighed” - ”du skal altid opføre dig ordentligt og være en sød og pæn pige, pas på ikke at blive et forsuttet bolsje” mm.

 

I 60'erne oplevede jeg den dengang helt nye ”teenage-kultur” med rock’n roll og studenteroprøret, og i 1970 kom så kvindefrigørelsen, provoerne og hippie tidens flower-power, make love, not war. Jeg kom blomster i håret og på tøjet, eksperimenterede med kærligheden og stofferne, kom dog aldrig helt på barrikaderne, men blev fysioterapeut og arbejdede på et stort hospital.

 

Det hele falmede noget i det næste tiår: 'fattigfirserne' med yuppierne – hvor jeg med 3 små børn på 4.sal uden vaskemaskine og bil og med fuldtidsarbejde som klinisk underviser i fysioterapi alligevel ikke havde meget overskud til at følge med i, hvad der rørte sig.

 

I 1990’ernes ”realiser dig selv” tid gik jeg i gang med at tage nye uddannelser: supervision, psykoterapi og kropsterapi. Jeg havde altid oplevet mig selv som meget fornuftbaseret, analyserende og logisk tænkende, og nu fik jeg til min overraskelse erfaring med, hvor meget al den rigdom og kreativitet, der ligger i underbevidstheden kan berige livet. Jeg kastede mig ud i at lære tegneterapi, drømmearbejde, hypnoseterapi, visualisering og symbolarbejde og tarotlægning.

Fra 2001 begyndte jeg at praktisere som psykoterapeut.

 

Det, der var svært i min barndom og mit voksenliv, er nu en uvurderlig del af min erfaring og kompetence. Jeg er af natur livsglad, nysgerrig, videbegærlig, filosoferende og humoristisk. Jeg er analyserende, organiserende og struktureret - en disciplineret, stædig, udholdende arbejdshest, og jeg er intuitiv, fantasifuld, sprælsk, modig, opfindsom og kreativ.

 

Mit interesseområde er mennesket i al dets mangfoldighed. Jeg er fascineret af menneskers forskellighed, af den enkeltes ressourcer og problemer / måder at tackle problemer på og af mennesket i samspil med andre mennesker og med samfundets kultur, normer og værdier.

 

 • Jeg arbejder med hele mennesket: sammenhængen mellem krop, tanker og følelser.
 • Jeg tror på, at ”det er den, der har skoen på, der ved, hvor den trykker”
 • Jeg er overbevist om, at du selv indeholder svarene på dine spørgsmål / løsningerne på dine problemer – men indimellem kan du have brug for støtte til at finde dem.
 • Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel i forhold til de mennesker, jeg er i kontakt med.
 • Jeg tror på, at ”det nytter noget” – at mennesket altid har mulighed for udvikling af selvstøtte og ansvar for måden, det lever på – med dig selv og sammen med andre.
 • Jeg arbejder med støtte til selvstøtte. Mine nøgleord er: nærvær, opmærksomhed, tillid, accept og respekt, ansvar, tro og kærlighed.

 

Faglig baggrund

 

Kompetence og erfaring:

 

 • Medlem af Psykoterapeutforeningen.
 • Diplomeret psykoterapeut med 5 års psykoterapeutisk uddannelse:
 • 3 årig uddannelse i oplevelsesorienteret psykoterapi ved

i Tikøb.

 

Supplerende uddannelse:

Stresshåndtering, spiseforstyrrelser, drømmearbejde, kropsterapi

 

Privatpraktiserende psyko- og kropsterapeut siden 2001. Arbejder med:

 

 • Terapi:
 • Individuel, par, familie og gruppeterapi
 • Misbrug, spisefortyrrelser, stresshåndtering, coaching, psyke/somasammenhænge, kropsarbejde, visualisering, tegneterapi mm.
 • Undervisning: f.eks. krop / psykesammenhænge, stress, konfliktløsning, kontaktformer, sorg og krise, den svære samtale, fødselsreaktioner mm.

 

Kvalitetsudvikling er en naturlig del af min praksis.

 

Fysioterapi

 

Kompetence og erfaring:

 

 • Uddannet 1972. Klinisk underviser i fysioterapi siden 1980.
 • Videreuddannet indenfor: de fleste fysioterapeutiske specialer, voksenpædagogik, supervision, assertion samt kropsterapi: fx Rosenmetoden, bioenergetik, ressourceorienteret fysioterapi, organismisk kropsterapi (Malcolm Brown)

 

Undervisning:

 

Erfaring med behandling af de allerfleste sygdomskategorier, undervisning i teori og praksis på alle niveauer i grunduddannelsen og med at afholde kurser, foredrag og workshops mono og tværfagligt i emner som fx stress / trivsel, kommunikation og samarbejde, sund sjæl / sund krop, ergonomi og arbejdsmiljø, supervision, assertionsræning mm.

 

Organisatorisk:

 

Efteruddannet i Videnskabsteori og metode og Kvalitetsudvikling.

Har gennem deltagelse i arbejdsgrupper været med til at beskrive Fysioterapeutuddannelsen i 1993, i 1997 og igen fra 2001, da uddannelsen blev forlænget og ændret til en Professionsbacheloruddannelse.

 

Har løbende arbejdet med uddannelsesplanlægning og kvalitetssikring og udvikling af Fysioterapeutuddannelsen og af den kliniske undervisning på Frederiksberg Hospital.

Fungerer på landsplan som censor ved de forskellige Fysioterapeutuddannelser.

 

Mit værdigrundlag

Mennesket er født med en grundlæggende lyst til at udvikle og bruge alle sine medfødte evner og muligheder.

 

Ingen er født ”forkert” eller ”ond”, alle lever deres liv så godt, som de nu kan.

Mennesket indeholder en indre dynamik, som altid prøver at håndtere livet så hensigtsmæssigt som muligt, og som altid forsøger at hele krop, sind og sjæl.

 

 • Mennesket indeholder selv svaret på sine spørgsmål.
 • Mennesket kan ikke udvikle sig uden kontakt med andre og uden udfordringer.
 • Din kontakt til dig selv, din accept af og din respekt for dig selv er grundlaget for din kontakt til, din accept af og din respekt for andre.
 • Som menneske er du skabt med mulighed for udvikling gennem hele livet.
 • Du er sat her på jorden for at finde din vej og opfylde din mission til gavn og glæde for dig selv - og for dine medmennesker.

 

Visioner

Jeg vil gerne gennem mit terapeutiske arbejde, min undervisning og mit samvær med mennesker i det hele taget være af betydning for mine medmennesker.

 

Ved at møde mine medmennesker der, hvor de er, ønsker jeg at støtte den enkelte i at kunne udvikle sine potentialer.

 

Oplevelse, der giver mening, kan føre til forandring = øget livskraft og livsglæde.

 

Frederiksberg Psykoterapi v/ Suzanne Jacobsen